Artikeln publicerad: 091207
Julkonsert med keltisk inramning!



Årets julkonsert framförs av Husaby pastorats körer Cantabile, Cantare och Con Anima tillsammans med det keltisk-inspirerade bandet West of Eden.

Den stämningsfulla julkonserten med namnet Celtic Christmas är en vacker och varierande konsert med traditionella irländska julsånger, körsång, instrumentala låtar och Christmas Carols.

Att gå på julkonsert är en tradition som många håller fast vid. -I en tid där allt går fort och är stressigt är en julkonsert det perfekta sättet att koppla av, säger Ann-Sofie Andersson, kultursamordnare på Götene kommun.

West of Eden är ett kritikerrosat Göteborgsband som skriver egna låtar med stark inspiration från keltisk musik. De har turnerat i flera länder och till och med spelat på Irland, där de keltiska tonerna i kombination med svensk popmusik verkligen gick hem.

Julen 2007 inledde West of Eden ett samarbete med flera körer för att kunna göra en riktigt häftig julkonsert, självklart med utgångspunkt i keltisk musik. Konserten blev så bra att det kändes helt rätt att göra om det 2008. Succé och utsålda hus ledde fram till Celtic Christmas i år utökat till konserter runt om i Västsverige. Cantabile och ungdomskörerna Cantare och Con Anima nappade när de fick erbjudandet om att göra en julkonsert tillsammans.

Nu när man närmar sig konserten så är man väldigt förväntansfull från körernas sida. Det kommer att bli en stor kör, sammanlagt är man ett 50-tal personer i körerna. Det är vackert arrangerad musik och repetitionerna har gått bra. -Samarbetet med West of Eden har varit inspirerande, det är en trevlig och musikalisk grupp. Vi är riktigt laddade inför konserten, säger körledaren Ewa Svensson.

Pressmeddelande från: Götene Kommun