Artikeln publicerad: 091202
Peter Stormare medverkar i JÄGARNA 2



I går offentliggjordes att JÄGARNA 2 blir verklighet och att Peter Stormare gör Rolf Lassgård sällskap som huvudrollsinnehavare. Peter spelar rollen som Torsten, lokalpolis i ett norrländskt samhälle.

Regissör Kjell Sundvall säger: - Äntligen har vi arbetat fram ett bra manuskript som gör att jag tror på en Jägarna 2. Det har tagit 12 år och jag har tackat nej till 6-8 olika versioner. Men nu har vi en stark historia och jag tror att vi kan göra en fantastisk uppföljare till Jägarna.

Handling: Det har gått 15 år sedan Erik (Rolf Lassgård) i all hast tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Nu 15 år senare bor han i Stockholm och har lyckats bli Riksmordkommissionens bästa förhörsledare. Ett brutalt mord tvingar honom att åka upp till sina gamla hemtrakter. Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig dock snart vara något betydligt mer komplicerat där både jägare, lokala poliser samt Eriks närmaste verkar vara inblandade. Ju mer snaran dras åt desto djupare blir konflikten mellan honom och den lokala polisen och allt utvecklar sig till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana...

Manus: Björn Carlström, Stefan Thunberg
Regi: Kjell Sundvall
I rollerna: Rolf Lassgård, Peter Stormare
Inspelning: 2010
Biopremiär: 2011
Produktionsbolag: Sonet Film

Pressmeddelande från: SF Film