Artikeln publicerad: 091202
Ny struktur för Götene Ingredients

Götene Ingredients går nu vidare i sin utveckling för att långsiktig säkerställa verksamhetens konkurrenskraft. I samband med att avtal med några stora kunder upphör genomförs en anpassning i produktionen. Förändringen berör 39 tjänster inom företaget.

Ett första steg mot den grundläggande anpassningen till marknadens krav på effektivitet och produktionsvolymer genomfördes under hösten 2007.

När nu avtalet med några stora avtalskunder löper ut är det dags för nästa steg i utvecklingen. Målet är att förstärka positionen som en strategiskt viktig del av ägarnas totala produktion av barnmat och glutenfria produkter i Europa.

- Naturligtvis är det mycket beklagligt att personalen drabbas. Men den europeiska marknaden kräver en ständig utveckling mot maximal effektivitet och kostnadsmedvetenhet, säger Andreas Strandroth, platschef på Götene Ingredients AB i Götene.

Förändringen inom personalstyrkan kommer att genomföras i två etapper under 2010.

- Den investeringsplan som vi nu genomför i vår anläggning i Götene är viktig och en förutsättning för att trygga framtiden för verksamheten i Götene, säger Andreas Strandroth.

Personalen informerades under tisdagen den 1 december.

Fakta:
Götene Ingredients AB är ett helägt dotterbolag till Semper AB och producerar bland annat Sempers välling, gröt, modersmjölksersättningar samt glutenfria mixer. Semper är en ledande aktör inom barnmat och glutenfria produkter i Norden. Sedan 2006 ingår Semper i det internationella konsumentvaruföretaget Hero AG med drygt 4000 medarbetare i 30 länder. Semper omsätter cirka 1000 miljoner SEK och har cirka 250 medarbetare.