Artikeln publicerad: 091006
Kickoff för Höstlovskören 2009



Göteborgs konserthus är fullt av tonåriga killar och tjejer. Stämningen är förväntansfull och det finns pirr i luften - många känner inte varandra sedan tidigare. Några kikar in i stora salen. Om knappt tre veckor är det deras röster som fyller konsertlokalen.

Det är lördagen den 10 oktober och kickoff för Höstlovskören 2009.

Höstlovskören är en kör som bara existerar under höstlovsveckan. Den består av ungdomar mellan 14 och 19 år från hela Västra Götaland. Under fyra dagar övar och repar de under ledning av Simon Phipps (Svenska Kammarkören, Vägus, Läckö Opera) och Vokalkvartetten Vox (med sopranen Barbara Bonney som konstnärlig ledare) från Vara konserthus.

Hannes Heinemann var med i förra årets kör. Självklart ska han vara med i år igen.
- Jag har sjungit i kör hela mitt liv och det är kul att träffa andra med samma intresse. Höstlovskören är inget för nybörjare, men det är en rolig utmaning med duktiga ledare. Och det brukar bli ett väldigt bra resultat på slutkonserten, säger han.

På kickoffen träffar ungdomarna de andra kördeltagarna och dirigenten Simon Phipps. Repertoaren presenteras - årets program innehåller bland annat Faurés Requiem - och nothäfte och stäm-cd delas ut. Allt för att kören ska vara förberedd när de intensiva repetitionsdagarna inleds. Som avslutning, onsdagen den 28 oktober klockan 18.00, ger Höstlovskören en konsert på Konserthusets stora scen tillsammans med Vox och Vägus, Västra Götalands Ungdomssymfoniker.

Det finns fortfarande platser kvar i Höstlovskören.
- Den som inte har anmält sig tidigare kan göra det vid kickoffen den 10 oktober, säger Jenny Lindberg på Musik i Väst.

Deltagarna kommer från Göteborg, Västra Frölunda, Öckerö, Mölndal, Kungsbacka, Åsa, Hindås, Alingsås, Herrljunga, Skövde, Falun, Borås, Vårgårda, Skärhamn, Sjömarken och Kungälv.

I samarbete med Göteborgs Symfoniker, Vara Konserthus och RUM, Riksförbundet Unga Musikanter.

Pressmeddelande från: Musik i Väst