Artikeln publicerad: 090927
Tuvalu i Söderhavet ger ut Michael Jackson-frimärken



Michael Jackson dog den 25 juni 2009. Han var känd som "King of Pop", och var en av de mest kommersiellt framgångsrika och inflytelserika underhållare genom tiderna.

Vad har nu Michael Jackson och miniatyrlandet Tuvalu gemensamt undrar du. Har han någonsin besökt Tuvalu? Nej. Har han hört talas om Tuvalu? Troligen inte. Emellertid är Tuvalu-borna mycket förtjusta i hans musik.

Det första arket Michael Jackson-frimärken har fyra olika motiv som visar honom sjunga, klädd i slips och kavaj. Ett ark säljs för $ 5,20. Tuvalu-dollarn är jämbördiga med den australiska dollarn.

Var i hela världen ligger då Tuvalu? Vi frågar söderhavsexperten Lars Jönsson på Tour Pacific.

- Tuvalu ligger 1000 mil norr om Fiji, mitt i Söderhavet, säger Lars Jönsson. Fiji i sin tur ligger fyra timmar med flyg från Sydney i Australien.

Tuvalu har endast 12 000 invånare och färre än 1000 turister hittar hit varje år. Önationen riskerar att översvämmas om havsnivån stiger pga klimathotet. Förutom fiske så är försäljning av frimärken en viktig inkomstkälla för landet.

Måste man då resa ända till Tuvalu för att köpa dessa frimärken? Nej, man kan beställa frimärken på postorder från The Tuvalu Philatelic Bureau. Passa på att beställa några färggranna frimärken med koraller och tropiska fiskar från öns laguner.

Pressmeddelande från: Tour Pacific