Artikeln publicerad: 090922
Förstudie om "Hästnära boende" i Götene

LEADER Västra Skaraborg har beviljat en förstudie om "Hästnära boende" i Götene. I det senaste Local Action Group (LAG)-mötet beviljades en ansökan om en förstudie om Hästnära boende i anslutning till Götene tätort.

-LAG-gruppen ser ett tydligt trepartnerskap i projektet mellan ridklubbar, hustillverkare och offentlig verksamhet som gemensamt undersöker möjligheten till att skapa ett hästnära boende i området, säger den nye verksamhetsledaren i LEADER Västra Skaraborg, Claes Fahlgren.

-Projektet följer LEADER områdets strategi för landsbygden, att skapa attraktiva miljöer för människor att bo i, vilket leder till ökad livskvalitet för landsbygdsboende, avslutar han.

Projektidé:

Projektet skall undersöka möjligheterna att erbjuda attraktiva boendealternativ för människor som söker boende med goda förutsättningar ha tillgång till häst, men inte vill skaffa egen hästgård. Projektet skall undersöka vad som fordras för att skapa ett attraktivt hästnära boende i närheten av befintliga hästsportanläggningar vid Bölaholmsområdet i Götene, samt att undersöka om, och i så fall vilka förbättringar som är nödvändiga för detta.

Projektbudget:

Den totala projektbudgeten som beviljades var 124 126 kr varav bidragsdelen var 73 376 kr.

Hämtat från Götene Kommuns hemsida