Artikeln publicerad: 090916
Google lanserar nya sökalternativ på svenska för en mer skräddarsydd användarupplevelse

Google lanserar idag Google sökalternativ, ett verktyg som gör att användare kan gräva djupare i sitt sökresultat för en mer skräddarsydd sökupplevelse. "Alternativ", till vänster på resultatsidan, innebär att användare kan sortera och anpassa resultatet och utforska sina sökningar så att de hittar det de letar efter snabbare och enklare.

Med sökalternativet kan användare dela upp sina sökningar på olika sätt, till exempel genom att:

  • bara visa sidor med visst innehåll. Begränsa sökresultatet så att du bara ser videoklipp, forum eller recensioner för en viss sökning. För sökningar om filmer eller romaner kan du nu också enkelt söka efter recensioner eller bara se sidor som innehåller videoklipp.
  • se relaterade sökningar. Med det här verktyget kan du se en lista med relaterade sökningar eller få dem uppställda grafiskt genom att använda Sökhjuls-funktionen.
  • organisera i datumordning. Hitta de mest aktuella resultaten genom att bara visa resultat från de senaste 24 timmarna, veckan eller året.

Alternativfunktionen kan vara särskilt användbart för sökningar som är svåra att uttrycka i nyckelord (som till exempel "visa mig diskussioner om 'Oskarsgalan' i forum") eller när du vill utforska ämnen bredare eller finjustera dem (till exempel "visa mig frågeställningar som leder ut från ‘förnyelsebara energikällor')

- Sökalternativ är ytterligare ett sätt för användare att själva kontrollera hur de använder Google" säger Stina Honkamaa Googles Sverigechef.

- Vi funderar alltid över hur vi kan förbättra sökupplevelsen och vi tror att den här lanseringen är en bit på vägen och gör det enklare för användare att snabbt komma fram till exakt den information de letar efter.

Pressmeddelande från: Google