Artikeln publicerad: 090914
Polisen vill ha tips om bränderna



Den senaste tidens många bränder i Göteborg måste få ett slut. Polisen inrättar nu en särskild tipstelefon och vädjar till allmänheten om hjälp. - Det måste finnas många som har mycket att berätta, säger polisintendent Mats Palmgren.

Bilar, spårvagnar, bussar, fastigheter och skolor har satts i brand den senaste tiden i Göteborg. Enskilda personer har fått sin egendom förstörd. Vad som ligger bakom kan man spekulera i, men det står klart för polisen att långt ifrån alla bränder handlar om protester mot samhället:

-Det är en del okynneshistorier, men också bedrägeribrott och kanske ett och annat pyromandåd, säger Mats Palmgren som är polisintendent i polisområde Storgöteborg.

Han säger att det kommer in förvånansvärt få tips kring dessa bränder, men han är övertygad om att det finns många som vet mycket. Han vädjar nu till allmänheten för att polisen ska få hjälp att stoppa de personer som begår dessa brott. Det kan vara enskilda vittnen som har något att berätta och det kan vara näringsidkare som har sålt brännbara vätskor och liknande till personer som kan misstänkas använda dem i brottsliga syften.

Tipstelefonen har numret 031-739 25 02 och är öppen dag- och kvällstid. Man kan också lämna tips via polisens hemsida, www.polisen.se/Vastra_Gotaland och klicka på Tipsa Polisen. Det går också bra att mejla till
tipsfranallmanheten.vastragotaland@polisen.se Inled alltid ditt tips med Ärende bränder m.m. Du kan vara anonym som tipsare.

Pressmeddelande från: Polismyndigheten i Västra Götaland