Artikeln publicerad: 090914
Gratis datorsäkerhet från amerikanska Fortinet

Amerikanska Fortinet är ett av världens ledande nätverkssäkerhetsföretag. Fler än 75.000 företag och organisationer använder deras produkter. Nu lanserar Fortinet FortiClient Standard - en gratisversion som ger ett komplett skydd med antivirus / anti-spy, SSL VPN, WAN-optimering och mycket mer. Med andra ord - en komplett säkerhetslösning för din dator. Gratisversionen kan vem som helst ladda ner från http://www.forticlient.com/. FortiClient 4.1 finns även i en Premium-version som utöver standardversionens funktioner erbjuder central hantering av klienter samt anti-spam, med höga prestanda.

Fortinet - marknadsledande leverantör av nätverkssäkerhet och pionjär inom UTM- lösningar (Unified Threat Management) - lanserar nu en gratisversion av FortiClient Endpoint Protection Suite. Paketet innehåller en mängd avancerade säkerhetsfunktioner för att skydda datorer i de mest prestandakrävande miljöerna.

FortiClient 4.1 Standard är gratis för alla användare som önskar ett komplett skydd för sin dator. Skyddsnivån är betydligt högre än många på marknaden förekommande lösningar, som till exempel bara har brandvägg och/eller antivirus.

FortiClient 4.1 Premium har funktioner som SSL VPN, WAN-optimering, central administration, anti-spam, applikationsdetektering och endpoint-kontroll. Genom central administration kan klienten enkelt fjärrkonfigureras. Allt för att minska exponeringen för nya säkerhetshot på nätet.

FortiClient erbjuder ett komplett skydd för både bärbara och stationära PC och kan användas som moduler. Lösningen kan existera med andra dedicerade säkerhetsprodukter för klientdatorer. FortiClient erbjuder ett komplett skydd på samma sätt som Fortinets FortiGate framgångsrikt har skyddat företagsnät mot multipla hot. Båda versionerna hämtar också automatiskt uppdateringar för att möta nya säkerhetshot.

- Med FortiClient Endpoint Security Suite finns ingen anledning för användare att sakna brett skydd för sin dator, säger Anthony James, produktchef vid Fortinet. En oskyddad dator, eller en som bara har virusskydd eller brandvägg, ska betraktas som ett omedelbart hot, oavsett om den används i arbetet eller privat, förklarar han.

Nya funktioner

En viktig fördel med FortiClient 4.1 är dess moduluppbyggnad. Den låter organisationer att införa de funktioner som önskas, för sina aktuella behov. Funktionerna kan slås på individuellt. Följande är de senaste professionella funktionerna i FörtiClient 4.1:

  • Applikationsdetektering - möjliggör säkerhetspolicy för applikationer, oavsett port och kommunikationsprotokoll.

  • SSL VPN - möjliggör säkra förbindelser till företagets interna webb-applikationer

  • Accelererade prestanda - tillsammans med WAN-acceleration ger FortiClient ökade prestanda jämfört med föregående version för anti-spionprogram och antivirus genom ny programmotor med trefaldiga prestanda och ett ytterligare lager som skydd mot skadlig programkod. Att skanna hela systemet går på några sekunder.

  • Endpoint control - global infrastruktur som underlättar att upprätthålla End Point-säkerhet i respektive klient.

All programvara finns tillgänglig för omedelbar nedladdning på www.forticlient.com

Pressmeddelande från: Laninet AB