Artikeln publicerad: 090914
Spendrups lanserar ekfatslagrad julmust

Säg julmust och både stora och små får något längtansfullt i blicken. Spendrups har i år låtit julmusten ta steget in i en mer vuxen värld. Med inspiration från andra sorters drycker och smakinslag av ekfat, lanseras Nygårda Fatlagrad Julmust. Ett alkoholfritt alternativ, i begränsad upplaga, för festliga tillfällen i juletid.

Julmusttokiga svenskar värnar om julmustens speciella karaktär samtidigt som de är öppna för nya smakupplevelser. Att tillfredsställa sådana behov kräver därför både en stark känsla för den svenska julmusttraditionen och ett välutvecklat smak- och doftsinne. Likt tomtenissar har Spendrups lyssnat, spejat och trippat på tå för att kunna skapa en julmust som faller i smaken. Resultatet är en must där den typiska julmustsmaken fortfarande ges stor plats, men som också fått en touche av ekfatskaraktär.

- Goda drycker är av stor betydelse för julfirande svenskar. För den som har velat ha ett alkoholfritt alternativ och då inte en traditionell julmust, har utbudet varit begränsat. Nygårda Fatlagrad Julmust har i det sammanhanget en plats att fylla, säger Helena Augustson, marknadschef för läsk på Spendrups.

Flaskan som Nygårda Fatlagrad Julmust säljs i förmedlar både hantverk och tradition. När julfriden så sakteliga sänker sig i decembermörkret, kan flaskan förhöja såväl upplevelsen av själva drycken som det vackert dukade julbordet.

Nygårda Fatlagrade Julmust kommer att finnas till försäljning i dagligvaruhandeln fr o m v.44. Rekommenderat cirkapris är 34,90/4-pack. Nygårda Fatlagrade Julmust kommer att finnas i begränsad upplaga.

Utöver den fatlagrade julmusten kommer även Spendrups originaljulmust - Nygårda Julmust - finnas tillgänglig i dagligvaruhandeln fr o m vecka 44.

Pressmeddelande från: Spendrups Bryggeri AB