Artikeln publicerad: 090912
Framgång för Toyotas bilprenumeration - utökas med iQ



Möjligheten att prenumerera på en fabriksny Toyota till en fast, låg månadskostnad har rönt stort intresse och fortsatta framgångar. Hittills har över 2 000 personer - många av dem yngre storstadsbor - valt bekymmerslös prenumeration framför traditionellt bilägande. Med start nu i september går det även att prenumerera på Toyotas lilla smarta 3-metersmodell iQ.

Prenumerationsformen infördes i samband med att miljöbilen Aygo introducerades våren 2005. Efterfrågan gjorde att möjligheten snart utvidgades till hybridmodellen Prius, och nu går det att prenumerera på alla volymmodeller i Toyotas program.

Idag står prenumerationerna för mer än var tionde kreditförfrågan hos Toyotas återförsäljare. Den i särklass populäraste modellen är fortfarande Aygo, som står för nästan hälften av alla prenumererade bilar. Framför allt är det storstadsbor som väljer att prenumerera på sin bil. Medelåldern är 40 år, lika många kvinnor som män.

- Vi ser ett snabbt växande intresse för att prenumerera också på vår ultrakompakta iQ-modell, och därför har vi nu även tagit med den modellen i prenumerationsutbudet, säger Ulf Winberg som är vice vd på Toyota Sweden AB. Redan nu står iQ för mer än var tionde förfrågan.

- Som väntat är det många yngre som väljer att prenumerera på en ny bil. Det är glädjande eftersom de då får en betydligt säkrare och miljövänligare bil än om de köper en äldre begagnad bil. Vi såg en viss nergång för prenumerationerna under tiden som regeringens miljöbilspremie på 10000 kronor gällde. Men nu har intresset tagit fart igen.

Eftersom alla väsentliga kostnader ingår i prenumerationskostnaden, utom fordonsskatten och drivmedel, vet prenumeranten exakt vad bilen kommer att kosta per månad. Inga dolda kostnader tillkommer.

Hela affären kan genomföras på Toyotas speciella mikrosajt för bilprenumerationer - från att "bygga" sin egen bil till att direkt få reda på den exakta månadskostnaden, erhålla kreditbesked online och beställa bilen från någon av Toyotas återförsäljare.

Fakta om Toyotas prenumeration:

Prenumerationen innebär att man disponerar bilen till en fast månadskostnad, som också inkluderar både service och försäkring.

Bilprenumeranten slipper dessutom betala någon förhöjd hyra, handpenning eller liknande i förskott. Det enda som behövs är en normal kreditprövning och en deposition påmellan 5000 och 10 000 kronorberoende på bilmodell. Depositionen återfås vid avtalstidens slut.

Prenumerationskostnaden för en ny Toyota baseras påbilmodell, eventuell extrautrustning, avtalstidoch körsträcka. Avgiften för en treårsprenumeration och en körsträcka på 1000 mil/år för en Toyota iQ startar på 2 099 kr/mån.

Prenumerationssajten nås via Toyotas hemsida eller www.toyota.se/prenumeration

Pressmeddelande från: Toyota Sweden AB