Artikeln publicerad: 090911
Myrsjöskolans elever i år 6 och 7 får MacBook datorer

Genom ett samarbete med Apple kommer 211 elever i år 6 och 7 på Myrsjöskolan att få egna MacBook datorer. Datorerna kommer att delas ut måndagen den 14 september kl 9.30 skolans matsal. Oscar Bjers, VD för Appel Sverige och Magnus Bergman, ordförande i Utbildningsnämnden kommer att vara med när eleverna får sina datorer.

Myrsjöskolan är en av flera skolor i Nacka som satsar på att elever i vissa skolår ska ha egna datorer. För att möjliggöra detta har Myrsjöskolan ingått ett avtal med Apple som innebär att skolan hyr datorerna och sedan lånar ut dem till eleverna i år 6 och 7 i tre, respektive fyra år. Eleverna kommer att använda datorerna både i skolan och i hemmet.

Lärarna på Myrsjöskolan kommer att få utbildning och inspiration i hur man kan förena skapande processer med datorns möjligheter, exempelvis användande av ljud och rörliga bilder i undervisningen. Pedagoger från Nacka Kulturcentrum leder lärarfortbildningarna, som kommer att bekostas av Apple.

Lena Mandel, biträdande rektor på Myrsjöskolan ser stora fördelar med att elever får egna datorer i undervisningen:
- Det finns forskning som visar att elevernas språk utvecklas på ett positivt sätt när de använder datorer. Det gynnar framförallt elever med läs- och skrivsvårigheter. Eleverna kommer igång med skrivandet och de tycker att det är roligt, vilket är bra för all inlärning säger Lena Mandel.

Pressmeddelande från: Nacka kommun