Artikeln publicerad: 090904
Svenske-"invasjon" i Norge

- Svenskene som drar til Norge for å arbeide har en helt annen arbeidsmoral og holdning til arbeid enn andre svensker, sier Viktor Nord i Sverige-Norge.se til HegnarOnline.
En skulle tro at arbeidsmarkedet i Norge ser mørkt ut. Men sammenlignet med andre land og særlig Sverige, er arbeidsmarkedet i Norge fortsatt veldig lyst. Det finnes nok av jobber i visse næringer. Et meget interessant aspekt på det hele er hvordan den svensk-innvandringen til Norge har økt.

- Svenskene som drar til Norge for å arbeide tilhører en bestemt gruppe arbeidstakere. De har en helt annen arbeidsmoral og holdning til arbeid enn andre svensker. Mange drar for å forfølge karrierer og ønsker derfor å utmerke seg på arbeid ved å jobbe hardt. Selvfølgelig spiller de høye lønningene, lave skatter og det faktum at det faktisk finnes jobber en stor rolle også. Det er større sannsynlighet for at de får beholde jobben sin, sier administrerende direktør Viktor Nord i Sverige-Norge.se, som kobler sammen svensk arbeidskraft med norske arbeidsgivere.

- Situasjonen kunne vært helt annerledes hvis Sverige hadde hatt en lav arbeidsledighet, høyere lønninger og lavere skatt enn Norge. Da hadde de dyktige nordmennene i stedet dratt til Sverige for å forfølge en karriere i stedet, sier Nord til HegnarOnline.

Ifølge Nord har antallet svensker som bor og arbeider i Norge mer enn fordoblet seg i løpet av de siste 10 årene; fra 33.000 til nesten 76.000. Hvis du ser på Oslo, hvor det er mest svensker, var der tidlig på 90-tallet drøye 3.000 svensker, mens det nå i 2009 finnes nærmere 11.000, de fleste i bydelen Frogner.

- Av de norske arbeidsgiverne som vi hjelper til å finne personell for, har vi bare fått positive tilbakemeldinger når det gjelder den svenske arbeidskraften, sier Nord.

Pressmeddelande från: Sverige-Norge.se