Artikeln publicerad: 090901
Bakom kulisserna – vi ger bakgrunden till utvecklingen av Canons nya EOS 7D



Canon Inc. Japan har utvecklat systemkameror i mer än 50 år och har ett brett erkännande som världsledande när det gäller bildkvalitet och konstruktionskvalitet. Det är inte ofta som ett företag med den här erfarenheten inom bildbearbetning tar ett medvetet beslut att riva regelboken och gå tillbaka till ritbordet för att skapa en banbrytande digital systemkamera. Vad var det då som inspirerade Canon att ta sig an denna nya utmaning, att starta med ett tomt papper och skapa en helt ny fotografisk upplevelse?

Svaret är en önskan om att ge fotograferna den höjdarupplevelse de vill ha av en kamera. Med det djärva målet började Canon hämta in uppfattningar från fotografer över hela världen - och inlät sig på ett omfattande forskningsprojekt som innebar konsultationer med över 5000 fotografer - för att kunna upptäcka vad drömkameran skulle vara, vilka förutfattade idéer som skulle utmanas, vilka möjligheter som fanns och vad fotograferna - oavsett skicklighet - ville uppleva.

Kännedomen gav Canon kunskap att skapa en kamera som skulle gå bortom alla tidigare digitala systemkameror, och matcha hastigheten och noggrannheten med en konstruktion som levererade en självförklarande, djupgående fotografisk upplevelse. Resultatet är den spektakulära Canon EOS 7D. I utvecklingsteamet som fick ansvar för den imponerande nya kameran ingick också Mr Shinbori, Deputy Group Executive of Photo Products Group & Senior General Manager of Camera Development Center, Canon Inc. Han har bidragit till den här berättelsen bakom kulisserna om hur EOS 7D skapades och hur undersökningen påverkade utvecklingen av specifika kamerafunktioner.

Undersökningen

Canon rådfrågade mer än 1500 personer i Europa och mer än 5000 personer över hela världen, inklusive ett antal fokusgrupper i Japan. Mr Shinbori förklarar: - Vi kontaktade fotografer i alla skikt och med olika erfarenheter. Det var viktigt att förstå vad olika människor ville ha av en kamera. En av styrkorna i EOS 7D är dess flexibilitet. Det är inte en kamera där "en modell passar alla". Undersökningen visade att det var viktigt att ta fram en digital systemkamera som ger fotograferna de verktyg de behöver för att kunna experimentera.

Interaktiv upplevelse

En intressant synpunkt som framkom i undersökningen var att kamerans ljud och själva känslan ansågs viktig, liksom att det skulle finnas ett imponerande innehåll av tekniska funktioner. Canon tog till sig denna feedback och skapade en kamera som ger fotograferna en känsloupplevelse - det ska kännas att man verkligen fångar en bild.

Sökaren

Trots att allt nu handlar om LCD-skärmar, är sökaren för många fotografer fortfarande kamerans viktigaste gränssnitt. Mr Shinbori beskriver situationen som Canon ställdes inför: - De flesta accepterade åsikten att sökare i många kameror inte kan ge en äkta representation av den bild som ska tas. Vi gav oss den på att ändra detta - vilket inte var någon lätt uppgift! Resultatet är en förstagångshändelse för EOS - en sökare med 100 procents täckning och 1,0x förstoring.

Upplevelsen

Canon gav sig i kast med att skapa en kamera som skulle kännas verkligt komfortabel i handen. Knappar, rattar och reglage gjordes större för att förenkla funktionsmanövreringen för fotograferna. - Undersökningen visade att detta var särskilt viktigt för fotografer som arbetar i kyla, eftersom de ofta inte kunde veta om avtryckaren hade tryckts ned när de har på sig handskar eller vantar. - Slutaren formades för att ge en tillfredsställande känsla och ett ljud när slutarknappen trycks ned; ännu en känsloupplevelse i EOS 7D.

Skyddad från väder och vind

Undersökningen visade att för fotografer som tar bilder i riktigt utmanande förhållanden är konstruktionskvaliteten det viktigaste. Canon använde den insikten till att ta fram en kamera med utomordentligt skydd för omgivande förhållanden. - Vi lade till tätningsmaterial för att säkerställa maximal vattenbeständighet och fogarna i magnesiumhöljet förstärktes. - Resultatet blev ett vädertåligt skydd motsvarande den legendariska kameran EOS-1N.

Intelligenta tekniker

För Canon var det viktigt att utveckla nya tekniker som ger fotograferna den allra bästa bildkvaliteten med snabbaste, mest noggranna prestanda, direkt ur lådan. I EOS 7D finns flera nya tekniker, som beskrivs nedan.

AF-system

Canon omarbetade autofokussystemet helt och hållet för EOS 7D. Autofokusens precision är extremt viktig idag. Digitala filer kan nu förstoras på en datorskärm till nivåer som var otänkbara på filmens tid. Med detta i åtanke har förbättringar gjorts i systemets precision och noggrannhet och Canon introducerade innovativa nya funktioner, som till exempel en riktningskänslig autofokus. Det innebär att kameran kan känna av i vilken riktning den hålls och automatiskt välja förinställd AF-punkt.

Bildsensor

Undersökningen visade att fotograferna önskar bättre bildkvalitet i alla ljusförhållanden. Canons lösning är en ny 18 MP APS-C CMOS-sensor som levererar utsökta resultat både med låga och höga ISO-tal. Mr Shinbori tillägger: - Sensorn utvecklades och tillverkades internt i huset, där vi hade en unik möjlighet att direkt återkoppla undersökningsresultaten i den tekniska utvecklingen. Canon utvecklade kretsarna och fotodioderna så att de är mer känsliga och förbättrar signal-/brusförhållandet väsentligt.

Dubbla "DIGIC 4"-processorer

Det framkom tydligt i undersökningen att fotografer ofta måste kompromissa mellan hastighet och bildkvalitet. Canon strävade efter att rätta till detta genom att inkludera dubbla "DIGIC 4"-processorer. Kraften i DIGIC 4 märks tydligt i dess överlägsna brusbearbetning. Dubbla processorer ger 8 bilder per sekund med avläsning i 8 kanaler - fotograferna får snabb bearbetningshastighet i kameran, oavsett ISO-inställning.

EOS videosekvenser

Canon kombinerade feedback från undersökningen med det vi lärt oss från utvecklingen av Canon EOS 5D Mark II för att ta fram videofunktionen i EOS. Resultatet blev att exponeringsinställningarna kan göras helt manuellt och nu kan också bildfrekvenserna väljas för att passa olika TV-standarder eller kreativa behov. EOS 7D gör det lättare för fotograferna att direkt växla till inspelning av videosekvenser från alla andra fotograferingslägen - tack vare ett särskilt reglage.

Canon samlade in feedback från fotografer över hela världen - och kombinerade innovativa tekniker med intuitiv design - för att skapa en kamera som motsvarar alla deras behov. Vi på Canon hoppas att fotograferna kommer att ha mycket nöje med de funktioner som de hjälpte till att ta fram, och att de nu kan förverkliga sin passion för bilder.

Pressmeddelande från: Canon