Artikeln publicerad: 090901
Paroc gör sig av med ytterligare ett gammalt varumärke Varumärket Rockwool säljs

Paroc, en av Europas ledande producenter av mineralull för bygg- och teknisk isolering, säljer nu rätten till användandet av varumärket Rockwool i Sverige till det danska bolaget Rockwool International.
Varumärket har endast sporadiskt används av Paroc de senaste åren och nu är det dags att renodla och lägga fokus på varumärket PAROC®.

- Det känns helt naturligt att vi nu tar bort de varumärken som inte står för det som vårt bolag arbetar för idag. Frigolit är ett av våra varumärken som nu ligger ute till försäljning på blocket.se. Rockwool är ett annat varumärke som formellt byter ägare från och med 1 september, säger Mats Wiktorsson chef marknadsföring Paroc Byggisolering.

Under hösten kommer Paroc att fortsätta att sälja gamla varumärken som företaget inte ser något värde i att behålla i sin verksamhet. Det rör sig om varumärken som funnits i portföljen under lång tid. Paroc blickar istället framåt med en tydlig linje där varumärket PAROC® ska fortsätta att leverera högkvalitativa produkter för energieffektivitet i byggnader och en förbättrad miljö som ledstjärnor.

- Det här har varit en lång process där varje steg i vår utveckling har gått mot att vi mer fokuserat använder oss av varumärket PAROC®. Det är varumärket PAROC® vi vill fortsätta fylla med mer god service, kunskap och nya idéer. De rödvit-randiga isoleringspaketen som ju är en väldigt påtaglig del av vårt varumärke associeras redan idag med kvalitet och trygghet. Detta ska borga för och vidareutveckla vårt höga förtroende ute hos kunderna, avslutar Mats Wiktorsson.

Pressmeddelande från: Paroc