Artikeln publicerad: 090901
Dragracingtävling på Moholmsstrippen

Vinnare och Runner Up från Vänster: Roger Pettersson, Sten-Åke Thunborg, Sten-Åke Nyman, Kennet Rosenquist, Kenneth Olsson, Rainer Wikström, Alexandra Jeppson, Stefan Tornberger, Mattias Andersson, Boris Magdic, Håkan Holmström, (Rickard Karlsson saknas)

I helgen avgjordes den 2 dagar långa nationella dragracingtävlingen på Moholmsstrippen som går under namnet Skaraborgs Street Finals. Trots namnet så rör det som om en ren dragracing tävling och hela 75 st licensierade förare deltog och fightades om vinsten i 6 olika klasser, allt från rena dragsters till mera standard betonade bilar deltog. Snabbast av alla var Stefan Tornberger från Kvänum i sin Ford T-23. Stefan stod som segrare när söndagen var över och han var nöjd med helgen och ett nytt personrekord. Trots en svårbemästrad bana så visade han att han kunde kontrollera hästkrafterna i sin bil.

Lätta regnskurar föll under lördagens kval och söndagens finaler, men publiken på över 2000 personer sken ikapp med solen där i mellan endast satte mindre käppar i hjulen för arrangörs klubben MK 402m.se. Ett mycket lyckat första 2 dagars evenemang som kommer komma åter nästa år med all säkerhet. Att ta steget från ett en dagars evenemang till 2 dagar samt nationell status har länge varit målet för föreningen och ordförande Robert Holm vill tacka alla inblandade för en strålande insats och alla tävlande för deras tävlingsinsats. Utan funktionärer och tävlande blir det ju inget evenemang, och vi vill fortsätta med det vi verkligen tycker om att göra för andra och för oss själva.

Pressmeddelande från: Ulf Lindqvist