Artikeln publicerad: 090831
Paroc gör sig av med gamla varumärken - auktionerar ut varumärket FRIGOLIT® på Blocket

Paroc kommer under hösten att göra sig av med ett antal varumärken som inte längre fyller ett värde i verksamheten. FRIGOLIT®, för många den vardagliga benämningen på vit cellplast, är en av dessa produkter som Paroc inte längre tillhandahåller.

Varumärket FRIGOLIT® kommer därför att läggas ut till försäljning på Blocket. Enklaste sökvägen till budgivningen är via www.paroc.se och ett klick på bannern FRIGOLIT®.

– Vi kommer att lägga ut varumärket FRIGOLIT® på Blocket. Det gör vi dels för att vi nu lägger allt fokus på varumärket PAROC®, dels tror vi att det finns ett värde för någon annan att bygga upp FRIGOLIT® till ett starkt varumärke, säger Mats Wiktorsson, chef marknadsföring Paroc Byggisolering.

Auktionen startar den 1 september och kommer att pågå till den 14 september och såväl privatpersoner som företag kan lägga bud på varumärket FRIGOLIT®.

– Egentligen skulle det kunna vara vem som helst som är intresserad av ett så känt varumärke. Det är inte sällan man ser gamla retrovarumärken i en helt ny skepnad och det hade ju varit roligt om det blev något innovativt och gärna med miljöfokus, säger Mats Wiktorsson.

FRIGOLIT® är ett av flera varumärken som Paroc under hösten kommer att göra sig av med. Man vill ha tydligare fokus på PAROC®, och de egenskaper som de egna produkterna har, bra värmeisolering samt goda egenskaper mot fukt och brand. Många av de gamla varumärkena har funnits med av historiska skäl och är idag inaktuella.

– Exempelvis anser vi inte att FRIGOLIT® har, eller förknippas, med de egenskaper som PAROC® idag står för. Och kanske kan varumärket komma till bättre användning hos någon annan, säger Mats Wiktorsson.

Pressmeddelande från: Paroc AB