Artikeln publicerad: 090829
Veolia fördubblar trafiken på sin nya tåglinje: Stockholm – Malmö



Den direktlinje som Veolia Transport i somras startade mellan Stockholm och Malmö har blivit en succé, 5 av 6 tåg har varit fullsatta. Nu väljer Veolia Transport att fördubbla trafiken.

Som ett första steg i avregleringen av tågmarknaden blev det från och med 1 juli fritt fram för andra operatörer än SJ att köra dagtåg under veckosluten. Redan två dagar senare startade Veolia Transport som första tågbolag konkurrerande trafik mellan Stockholm och Malmö.

- Detta har varit en formidabel succé. De förväntningar vi hade har överträffats med råge, säger Gunnar Wulff chef för division Tåg. Trots att vi hade mycket kort tid att förbereda trafikstarten lyckades vi komma igång utan problem.

Den nya linjen blev omedelbart mycket uppskattad och efterfrågan har varit så stor att Veolia Transport har behövt öka vagnkapaciteten. Eftersom 5 av 6 tåg går fullsatta har Veolia Transport nu beslutat att trafiken på sträckan ska fördubblas från den 1 september. Samtliga dagtåg kommer att ha servering med fullständiga rättigheter och i vissa vagnar erbjuds även fri anslutning till Internet.

Förutom två tåg i vardera riktningen varje dag under fredag, lördag och söndag kommer Veolia Transport också att köra nattåg från Malmö torsdag kväll och från Stockholm söndag kväll. Dessa nattåg passar utmärkt för sena och tidiga flyganslutningar på Kastrups flygplats. Alla tåg går till och från Malmö Syd med anslutningar till Danmark var 20:e minut. Tågen stannar, utöver i Stockholm och Malmö Syd, även i Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm och Lund.

Liksom tidigare kommer priserna att vara fasta oavsett när man bokar och priset förblir det samma, hela sträckan mellan Stockholm och Malmö kostar biljetten 299 kronor.

Pressmeddelande från: Veolia