Artikeln publicerad: 090827
Gröna menyn från Paroc – minskar miljöpåverkan hela vägen

Paroc samlar nu sina gröna tjänster i en särskild meny - Gröna menyn från Paroc. Menyn innehåller tjänsterna:Gröna transporter, Miljöpallar, Rewool och återtagning av pallar. Konceptet är framtaget för att göra tjänsterna kring logistik och hantering så miljövänliga som möjligt.

- Många av våra kunder använder våra produkter för de goda fukt- och brandegenskaper de är kända för, men främst för att de sparar mycket energi. Miljön är viktig för oss och våra kunder och därför vill vi kunna erbjuda ett miljöansvar hela vägen. I Gröna menyn från Paroc har vi samlat tjänster som gör logistiken och hanteringen så miljövänlig som det är möjligt, säger Mats Wiktorsson chef marknadsföring Paroc Byggisolering.

Gröna menyn från Paroc

Gröna transporter - för en miljökompensation på 50 eller 150 kronor per transport garanteras kunden att investeringen går till förnyelsebart bränsle eller inköp av ny miljöteknik. Detta genomförs i samarbete med DHL samt granskas och verifieras av tredje part. Tjänsten finns tillgänglig från och med den 1 september.

Miljöpallar - Parocs takprodukter levereras på egen miljöpall. Den är gjord av isolerskivor istället för trä. När miljöpallen har levererats och fyllt sin funktion som pall kan den användas som vilken takisolering som helst från Paroc.

Rewool - i Parocs Rewool-system återvinns överbliven isolering och blir ny lösull istället för avfall. Systemet sträcker sig från upphämtning och transport av spillull till framställning av ny lösull. För kunden innebär det att de bara betalar en mindre summa för hämtning av spillullen samtidigt som kunden slipper transporter till deponi och kostnader för detta.

Engångspallar - Paroc använder engångspallar flera gånger. Genom att våra kunder returnerar pallarna, och hämtningen är kostnadsfri, hjälps vi tillsammans åt att minska energiförbrukning och miljöpåverkan.

Pressmeddelande från: Paroc