Artikeln publicerad: 090827
Två män gripna för airbagstölder i Skaraborg

Skaraborg har den senaste tiden haft många stölder av och från fordon. Det är framför allt motorcyklar som stulits och bildelar såsom airbags, instrumentpaneler med tillhörande teknisk utrustning.

Stölderna har intensifierats den senaste tiden och polisen har svarat med att arbeta lika intensivt med spaningsinsatser.

På morgonen den 26 augusti gav arbetet resultat. Vid femtiden stoppades en bil på riksväg 49 utanför Skövde. Vid kontroll av bilen uppstod misstanke om att den var stulen. Två män av litauisk härkomst, födda 1983 och 1985, greps och husrannsakan gjordes i deras tillfälliga bostad utanför Skövde. I bostaden hittade polisen bland annat tolv instrumentpaneler med GPS, airbags och bilstereo och tolv separata airbags. De båda männen är nu misstänkta för stöld ur bilar och den bil de färdades i har tagits i beslag.

Anna-Karin Sjöstedt, operativ chef i östra Skaraborg, tror att männen även kan ligga bakom de stölder av motorcyklar som har skett den senaste tiden. Därmed tror hon att man nu har satt stopp för stölderna i området. Mycket tyder på att stölderna har varit beställningsjobb.

Att man nu nådde framgång i spaningarna är resultat av ett offensivt polisarbete där också allmänheten har haft en stor roll genom de iakttagelser de har gjort och sedan lämnat till polisen.

Pressmeddelande från: Polisen