Artikeln publicerad: 090826
Folkspel och Telia satsar på ny distributionskanal - utvecklar svenskt föreningsliv

Idag lanseras ett teleabonnemang och en portal som kan bli en riktig kassako för svenskt föreningsliv - Zooks.se. Det är Telia som i samarbete med Folkspel och portalen Zooks.se ska se till att alla inom svenskt föreningsliv kan ringa fritt till varandra. Eftersom över 5 miljoner svenskar är engagerade i någon förening så lär det bli många sköna slantar så småningom. För varje nytecknat abonnemang går nämligen minst 220 kronor tillbaka till föreningen.

Produkten och tjänsten innebär helt enkelt ett abonnemang eller kontantkort där alla samtal inom Telias nät kostar 0 kronor i minuten. För föreningslivet har tecknandet av ett nytt abonnemang många fördelar, praktiska men framförallt ekonomiska. För varje nytt abonnemang går 100 kronor direkt tillbaka till föreningen. Därefter går 10 kronor i månaden till föreningen under hela avtalstiden. Dessutom går 5 kronor till föreningen varje gång en användare fyller på sitt kontantkort.

- För oss är det här både ett sätt att stötta svenskt föreningsliv med ett förmånligt abonnemang och ett givande försäljningssamarbete med stor potential, säger Patrik Granström, försäljningschef på Mobilitetstjänster på TeliaSonera i Sverige.

Företaget bakom portalen Zooks.se heter Elektronisk Föreningsservice Sverige AB och finns i Göteborg. Portalen Zooks.se kommer på sikt att innehålla en mängd erbjudanden och funktioner som kan spara pengar åt föreningsaktiva. VD på Zooks.se, Hans Jochens, räknar med ett lönsamt samarbete där många miljoner kronor har möjlighet att gå tillbaka till föreningslivet inom en treårsperiod.

Pengar som Folkspels VD, Hans Sahlin, välkomnar.

- I samband med finanskris och minskade kommunala bidrag är det av allra största vikt att vi hittar vägar för att bevara vårt unika föreningsliv och skapar förutsättningar så att alla kan vara med. Folkspel är föreningslivets eget spelbolag och vi har sedan starten genererat över 15 miljarder kronor tillbaka till föreningarna via Bingolotter, Sverigelotter och liknande produkter. Nu gör vi ett undantag i vår kärnverksamhet och skapar en intäktskälla som inte är ett lotteri. Vi måste göra allt för att hjälpa föreningarna som nu står inför de tuffaste utmaningarna på många år, säger han.

Pressmeddelande från: Folkspel