Artikeln publicerad: 090825
Nokia 5230 - Ny färgstark musikmobil

Det senaste tillskottet bland Nokias touch-telefoner är Nokia 5230. Den är designad för dem som lever ett aktivt liv och som i första hand använder mobilen för musik, foton och video såväl som att dela med sig av sina liv online. Med Nokia 5230 kan användaren skaffa nytt innehåll direkt till sin terminal, vare sig det är låtar från Nokia Music Store eller applikationer, spel, videor eller andra tjänster från Ovi Store. Tjänsterna kompletteras med AGPS-navigation och den senaste versionen av Ovi Maps med flygfoton, 3D-landmärken för över 200 länder och terrängkartor för gång- och bilnavigation.

"Nokia 5230 är prissatt till 149 euro vilket vi tror är ett oslagbart erbjudande för många nya kunder som vill ha en mobiltelefon för musik, sociala nätverk som Facebook och MySpace och navigation. Dessutom kommer den i en uppsjö av färger" säger Klas Ström, produktchef Nokia Skandinavien.

Det är enkelt att besöka Ovi Store med Nokia 5230. Ovi Store är lättåtkomlig från mobilens startskärm och användaren kan omedelbart börja ladda ner och göra sin terminal personlig med populära applikationer och spel som gör telefonen roligare. Nya applikationer, videor, spel och mer läggs regelbundet till Ovi Store som kan användas på över 75 Nokia-terminaler och har aktiva användare i fler än 180 länder.

Nokia 5230 har en lättanvänd musikspelare med 33 timmars speltid. På utvalda marknader kommer Nokia 5230 med tjänsten Comes With Music vilket erbjuder ett verkligt oslagbart värde i form av obegränsade nedladdningar av musik. Det rekommenderade priset för Nokia 5230 med Comes With Music kommer att vara 259 euro innan skatter och subventioner. Nokia 5230 har en Media Bar med snabb åtkomst till användarens favoritmedia och applikationer, såsom musik, bilder, YouTube och Ovi Share. Dessutom kan användare ansluta sina vanliga favorithörlurar (3,5 mm plugg).

Den innovativa "Contacts bar" visar thumbnail-bilder på upp till 20 nära vänner och ger enkel åtkomst till dem och deras kommunikationshistoria inklusive e-post, telefonsamtal, bilder eller andra uppdateringar i sociala medier.

Nokia 5230 väntas börja säljas i butik under fjärde kvartalet 2009.

Pressmeddelande från: Nokia Svenska AB