Artikeln publicerad: 090825
Nokia Booklet 3G tar mobilitet in i PC-världen



Efter att under mer än 25 år ha varit en pionjär på mobilområdet, tar nu Nokia med sig sin kunskap om mobilitet in i PC-världen med den nya, Windowsbaserade, Nokia Booklet 3G.

Med en effektiv Intel Atom processor, erbjuder Nokia Booklet 3G imponerande kapacitet med upp till 12 timmars batteritid som gör det möjligt för användare att lämna strömsladden hemma och ändå kunna vara uppkopplade och produktiva. Nokia Booklet 3G är liten och kompakt, med en vikt på 1,25 kg och endast lite drygt 2 cm tjock, och erbjuder det man som användare förväntar sig av en vanlig PC, kombinerat med de mobila funktioner man kan förvänta sig från Nokia. Ett flertal uppkopplingsmöjligheter som 3G/HSPA och Wi-Fi ger användaren höghastighetsuppkoppling och tillgång till bland annat Nokias OVI-tjänster vilket gör det enkelt att få ut maximalt av sin terminal - var som helst, när som helst.

"Alltfler användare vill ha funktionaliteten från en PC kombinerat med möjligheterna och friheten med mobilitet", säger Klas Ström, produktchef, Nokia Skandinavien. "Vi har länge arbetat under mottot "Connecting People" och Nokia Booklet 3G är ett naturligt nästa steg i den riktningen. Nokia har ett långt arv när det gäller mobilitet och med imponerande batterikapacitet, modern design och möjligheten att vara uppkopplad var som helst har vi skapat en väldigt tilltalande produkt. Vi gör persondatorn mycket mer social, hjälpsam och ännu mer personlig".

Mini-laptopen erbjuder även en HDMI-port för HD video out, en kamera på framsidan för videosamtal, inbyggd Bluetooth och en lättåtkomlig SD-minneskortsläsare. Andra framträdande egenskaper är den 10 tum stora glasskärmen (HD ready) och inbyggd A-GPS med Ovi Maps som kan visa användarens position på bara ett par sekunder. Nokia Booklet 3G ger även flera andra Ovi-upplevelser, som att söka efter favoritlåtarna bland miljoner låtar i Nokia Music Store eller använda Ovi Suite för att synkronisera mobilen med din mini-laptop.

Nokia Booklet 3G breddar Nokias portfölj och adderar en ny viktig ingrediens till företagets satsning på mobila lösningar, samtidigt som den svarar upp mot ett behov hos operatörerna.

Ytterligare information, inklusive detaljerade specifikationer, tillgänglighet och prissättning kommer att presenteras på Nokia World den 2 september.

Pressmeddelande från: Nokia Svenska AB