Artikeln publicerad: 090824
Sveriges största månadsmarknad - Nossebro Marknad - nu på onsdag

Nu på onsdag den 26 augusti är det återigen dags för Nossebro Marknad. Denna attraktiva och omtyckta marknad lockar flera tusen besökare och hundratals försäljare till Nossebro, centralorten i Essunga kommun.

Nossebro Marknad är Sveriges största månadsmarknad. Den äger alltid rum sista onsdagen varje månad. I samband med julimarknaden genomfördes en besöksräkning; vid varje infart räknades samtliga besökare som kom i bilar, cyklandes och gåendes. Totalt besöktes marknaden av mellan 16.000 och 17.000 personer. I denna summa inkluderas även deltagare i Västergötlands Dragspelsstämma, som varje år förlägger sin stämma i Nossebro i samband med Nossebro Marknad, samt försäljare.

Inför onsdagens marknad är intresset stort för knallar att boka plats.
- Vi har omkring 620 platser. Varje plats är tre meter. Många försäljare bokar flera platser, noterar AM Alströmer, kommunutvecklare tillika ansvarig för Nossebro Marknad.

Nytt sortiment

Förutom traditionella produkter som säljs på marknaden, har nya produkter dykt upp.
- Vi har fått förfrågan från knallar, som önskar sälja "second hand" och produkter av ull. Det är roligt att allt fler inser att marknaden är ett bra alternativ. Eftersom marknadsplatshyran är låg, besökarna är ett brett register alltifrån barnfamiljer till pensionärer, är det ett bra sätt att prova på nya varor.

På marknaden finns det mesta till försäljning - alltifrån ost till pappersvaror, kläder och skor, dukar, prydnadsvaror och smycken. Och förhoppningsvis blir det bra marknadsväder.

Nossebro Marknad har funnits i över hundra år. Här finns gott om parkeringsplatser - i närheten av marknaden och dessutom gratis - mycket att se och göra i området; det är ett spännande utflyktsmål.

Pressmeddelande från: Essunga kommun