Artikeln publicerad: 090823a
Följ Christer Fuglesangs rymdfärd mot ISS direkt på rymdkanalen.se



Rymdbolagets kommunikationsnav Stockholm Teleport har fått i uppdrag att överföra direktsändningen av NASA:s nästa uppskjutning av rymdskytteln till Sveriges nya rymdportal www.rymdkanalen.se. Uppskjutningen planeras i dagsläget till tisdag morgon 07.36 svensk tid.

Stockholm Teleport

Stockholm Teleport som ägs och drivs av Rymdbolaget hjälper kunder att hitta den bästa lösningen för att överföra information från en punkt till en annan - eller till många. Det kan röra sig om traditionella medietjänster som TV-överföringar eller satellitkommunikation till avlägsna platser, fartyg eller katastrofdrabbade områden som är svåra att nå med markbundna nät eller där det är fråga om tillfälliga kommunikations­lösningar.

- Det här uppdraget är ett bra exempel på hur vi på Rymdbolaget kan koppla ihop olika typer av signaler via rymden och det markbundna nätet, och därmed skapa en flexibel och dynamisk lösning för kunden, säger Anna Malmqvist, chef för Stockholm Teleport.

Rymdkanalen.se

Rymdkanalen är en satsning av Rymdstyrelsen. På webbplatsen ges alla rymdintresserade möjlighet att följa svenska och internationella rymdhändelser på nya sätt. Bland annat via livesändningar, videos, bloggar, twitter och bilder från rymden.

- Med rymdkanalen når vi unga människor med det senaste om rymden på deras egna villkor, säger Johan Marcopoulos, informationsansvarig på Rymdstyrelsen. Dessutom kan de själva vara med och skapa innehållet på webbplatsen och det är otroligt viktigt.

Christers rymdfärd

Den svenska ESA-astronauten Christer Fuglesang ligger nu i startgroparna inför sin andra rymdresa till den internationella rymdstationen, ISS. Christer är utsedd till uppdragsspecialist i det 14-dagar långa uppdraget med benämningen STS-128. Läs mer på www.rymdkanalen.se

Pressmeddelande från: Rymdbolaget