Artikeln publicerad: 090821
Dokumentärfilm om M.A. NUMMINEN spelas in i Mariestad

När MA Numminen spelar i Mariestad lördagen den 29 augusti så kommer spelningen att förevigas på film. En dokumentärfilm om M.A. Numminen håller på att spelas in.

Det är Mariestadsbolaget Ankron Film med Stefan Berg i spetsen som står som producent för projektet. Filmteamet har följt M.A. spelningar i Sverige och Norge i sommar och spelningen i Mariestad kommer att spelas in i sin helhet för dokumentären.

Det är inte första gången som Klubb Kalibers spelningar förevigas. Konserter med The kristet Utseende finns som live-dvd, en mini dokumentär om Within Temptation spelades in sommaren 2008 på Klubb Kaliber Fyller Fem. Musikvideos med Crucified Barbara, Regina Lund och Pain även de inspelade på Klubb Kaliber.

Liveupptagningar på cd finns även från artister som Lars Winnerbäck, Christian Kjellvander med mer.

Om M.A. Numminen...

M.A.Numminen, den kände finske guldgurkan med "Gummibollen" under armen kommer till Sverige igen. Med sin häftiga repertoar går han hem hos alla åldrar. M.A.Numminens huvudsakliga spelmaterial är den "nyfolkliga allmogejazzen", som kan vara vad som helst. Jazz & Ojazz- från äkta swinglåtar ända till finsk tango eller folkvisor. Allt kan betraktas som nyfolkligheten, eftersom orkestern improviserar i varje låt.

Ni kanske minns "Katten också" (Jeepers Creepers på finlandssvenska), med den låten börja den MANnen sin karriär i Sverige redan 1972. Därefter kom "Fröken Ellen i badet", Gummibollen och många andra.

M.A.Numminen sjunger och spelar banjo så bra "som bara han kan".

Mika Siekinen hanterar pianotpå sitt enastående sätt, och förtrollar sina åhörare till sjunde himlen.!

De senaste tre åren har allkonstnären M.A. Numminen med sin ständige vapendragare Pedro Hietanen till många svenskars stora glädje, (och till mångas fasa?) återvänt hit till Svedala från de finska urskogarna. Förutom lyckade turnéer har de,de senaste åren uppträtt på större festivaler som Peace & Love - Kiruna - och Pridefestivalen. Även i "Nöjeskrysset", och i "Allsång på Skansen" har de setts flimmra förbi.

M.A.Numminen släppte -08 - på de fyra årens mest osannolika dag, skottdagen- sin lika osannolika singel: Lena PH:s "Det göront ! " Den parkerade sig I tolv veckor, med en tredjeplats som bäst, på Vegalistan. Topplistan för svenskspråkiga låtar I Finland. Live CD:n "M.A. Numminen gör ont I Sverige" inspelad i Sverige -06 / 07 och har fått strålande recensioner i svensk press. Den är hans första svenskspråkiga skiva sen -95.

Nu kommer dessa egenartade typer, fråndet östra grannlandet, till Mariestad!

Pressmeddelande från: Cramada