Artikeln publicerad: 090821
Extra mycket hjärna med Expressen när en halv miljon uppslagsböcker delas ut gratis



Expressen och Nationalencyklopedin (NE) har samma mål - att sprida kunskap till hela Sveriges befolkning. Den 2 september gör vi slag i saken. Då är det premiär för NE:s tjugo nya band, som kommer att kunna köpas varje onsdag med Expressen hos över 11 000 återförsäljare. Den första boken är gratis och trycks i en halv miljon exemplar; resterande band kommer att kosta 79 kr styck. Urvalet av artiklar är delvis baserat på de mest eftersökta uppslagsorden på Internetversionen av NE och faktagranskat av landets främsta experter.

I detta projekt har man också bjudit in Dagens Nyheter att medverka genom att DN erbjuder sina prenumeranter att samla på NE via sin DN-prenumeration.

- Expressen lanserades för 65 år sedan med ambitionen att vara som ett "folkuniversitet". Vi försöker skildra och förklara, och samarbete med NE passar därför bra, säger Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen.

- Det här är ett nyproducerat uppslagsverk i ny, komprimerad form. Dessutom sprids det på ett nytt, spännande sätt. Samarbetet är en viktig del i NE:s strategi med fysiska och digitala kunskapsprodukter, säger Pontus Bodelsson, VD för Nationalencyklopedin.

Lanseringskampanjen börjar den 24 augusti med reklamfilm i TV och butiker; dessutom kommer det att finnas tidningsannonser, affischering i bussar, i spårvagnar och vid rulltrappor samt bannerannonsering.

Pressmeddelande från: Nationalencyklopedin