Artikeln publicerad: 090820
Stark sommar på Liseberg



I dagarna kommer årets tvåmiljonte gäst passera grindarna till Liseberg. Att det inträffar redan nu är ännu ett kvitto på årets fina resultat.

Trots att det återstår 26 öppetdagar av sommarsäsongen står det klart att 2009 kommer bli ett riktigt bra Lisebergsår. Jämfört med 2008, där en regnig inledning på augusti satte en tidig punkt för turismen i Västsverige, har besöksantalet under högsäsongen (vecka 30-33) ökat med 113000 gäster, eller 21 procent, jämfört med 2008.

Under samma period ökade omsättningen med 57 miljoner - 30 procent mer än 2008.

Allra bäst gick det under vecka 30 då parken besöktes av 197 000 gäster.

- Det är väldigt roligt att turismen den här sommaren haft så positiva förtecken. Trots att vädret inte varit med oss här på västkusten har vi fått ett bra kvitto på att Liseberg och Göteborg är uppskattade resmål. Det betyder mycket för regionen, säger Lisebergs vd Mats Wedin.

Och trots att semestrarna lider mot sitt slut förväntas fortsatt goda gästsiffror då flera stora artister är på väg till Liseberg. På torsdag är det dags för Tomas Ledin den 18 september är det dags för omåttligt populära Håkan Hellström.

- Jämfört med många andra turistanläggningar som stänger i augusti har vi mycket säsong kvar och vi ser fram emot ett bra slutresultat, säger Mats Wedin.

Pressmeddelande från: Liseberg