Artikeln publicerad: 090820
Film i Väst och SVT satsar på komedi

Film i Väst och SVT satsar gemensamt på en ny komediserie/sitcom som ska börja visas i SVT med start hösten 2010. Totalt har ett 30-tal produktionsbolag i dagarna visat upp sina idéer för ansvariga på Film i Väst och SVT. Tio av produktionsbolagen kommer gå vidare med att skriva manus som lämnas in under hösten.

Tre av förslagen kommer sedan få spela in varsitt pilotavsnitt och dessa visas i SVT. Man siktar även mot en eventuell visning på Göteborgs Filmfestival. Tittarna kommer sedan få det slutliga avgörandet genom att rösta på det koncept man vill se som en komediserie med 13 halvtimmeslånga avsnitt. Hur blir det då? Kommer detta att bli den nya Svensson, Svensson? Frågan går till Film i Västs Jessica Ask.

-Vi har nu suttit i två dagar och lyssnat på idéer. En del av det vi sett har stor potential och kanske har vi ett riktigt guldkorn här bland förslagen. Nu ska man i och för sig komma ihåg att Svensson, Svensson är nästan ett fenomen i sig. Men det är klart, vi skulle ju inte satsa på detta om inte målsättningen var att hitta en riktigt bra serie, säger Jessica Ask.

Pressmeddelande från: Film i Väst