Artikeln publicerad: 090820
Bröllopsplats - Läckö-Kinnekulle!

På söndag får Leaderprojektet "bröllop och romantik i Läckö-Kinnekullebygden" sitt ansikte utåt. Det är brudparet Sofie Lind och Viktor Lilliesköld som kommer att fotograferas vid Läckö Slott mellan 08.00 - 10.00, söndag den 23/8.

Projektet drivs av Destination Läckö-Kinnekulle AB och är precis i startgroparna, med en stundande inbjudan till uppstartsmöte i början av september för alla som är intresserade.
Projektet syftar till att stärka området kring Lidköping och Götene som Bröllopsdestination, dit förälskade par från hela Sverige väljer att förlägga sitt bröllop. Detta för att gynna näringslivet och alla dem som jobbar med produkter och tjänster till bröllop, som exempelvis krögare, boendeanläggningar, frisörer, sömmerskor, övriga köpmän med flera, och dessutom kunna förlänga säsongen i destinationen.

Vi har redan många aktörer med lång erfarenhet av att arrangera bröllop och vi vill förstärka detta genom att erbjuda nya möjligheter, säger projektledaren Anna Ohlin Ek. Detta genom att tillsammans med dem som jobbar med bröllopsrelaterade yrken skapa tematiserade bröllopserbjudanden utefter våra förutsättningar i området. Vad sägs om ett medeltidsbröllop, med utgångspunkt från någon av de medeltida kyrkorna på Kinnekulle i kombination med alla kunniga aktörer på medeltidens värld, slottsbröllop i sagoslottet Läckö, Eko-bröllop, med en oslagbar natur nära Vänern och många aktörer som har närodlade varor att erbjuda, Vikingabröllop på skeppet Sigrid Storråda eller MC-bröllop i vacker natur med mycket mer.

Alla de som idag arbetar med bröllop eller som i framtiden vill utvecklas och arbeta med temabröllop är välkomna att delta i projektet, inbjudan kommer inom kort.

Bilderna vi fotar vid Läckö på söndag kommer senare att användas i vår utåtriktade marknadsföring för projektet, berättar Anna Ohlin Ek.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB