Artikeln publicerad: 090820
Vägverket vill sänka 90 till 80



Det finns nog många som har åsikter om hur Vägverket sätter hastighetsgränserna, ett exempel är ju gamla E20 vid Götene som fick 70 km istället för 90 när nästan all trafik flyttade över till nya E20. Nu kommer nya förslag från Vägverket som kan komma att införas redan i november/december.

Förslaget är att vägarna mellan Hällekis - Källby, Källby - Götene (44:an) och Götene-Hällekis skall sänkas till 80 km på de sträckor som idag har 90 km. Hur man kommer att göra med de sträckor som idag har 70 km är framgår inte. Anledningen till hastighetssänkningen är att man vill anpassa farten till vägarnas säkerhet och standard.

Förslaget är nu ute på remiss till olika instanser som får möjlighet att yttra sig om förslaget, Götene kommun är en av dessa. Det finns dock de som förespråkar en upprustning av vägarna istället för en hastighetssänkning, t.ex. vägen mellan Götene och Hällekis är katastrofalt dålig och trafikeras dagligen av ett stort antal tunga fordon.

Vägverket vill även sänka hastigheten till 80 km på vägen mellan Axvall och Skövde, medan man förespråkar en höjning till 110 km mellan Axvall och Skara.