Artikeln publicerad: 090816
Rock’n'roll-kungen gav Arnfestivalen ett svängigt avslut



När Jerry Williams springer in på Arnfestivalens stora scen så urskiljer man honom först knappt i mörkret. När strålkastaren faller på och Jerry tar ett hårt grepp om micken är det förstås ingen tvekan om vem vi har framför oss; rock-kungen har på sig en svart läderjacka med röd-vitt glitter på. Hans utseende, och framför allt utstrålning, är inget du hittar hos gemene 70-åring. Men sen är ju Jerry också allt annat än en vanlig 70-åring; det står klart när han saxar sig över scenen med sina igenkänneliga danssteg, vevar runt med mickstället i 190 km/h, och sjunger högre än alla tidigare artister på Arnfestivalens scen.

Och även om Jerka är 69 år fyllda, så är hans publik förvånansvärt ung. I klungorna av dansande människor framför scenen så svänger det minst lika mycket bland tonårsgängen som bland hans äldre fanbase. Jerrys musik är gjord för fest, sedan spelar omständigheterna mindre roll. Arnfestivalens arena passar dock Jerry Williams perfekt, och platsen framför scenen formas successivt om till ett dansgolv där publiken dansar i takt med Jerry och hans band.

När Jerry går av scenen efter en timmes intensiv rockshow ser han ut att vara tömd på energi. Nu har energin istället flödat ut i publiken, som fortsätter festen för en sista natt på Arnfestivalen.

Pressmeddelande från: Medeltidens Värld