Artikeln publicerad: 090815
”Orsas skräck och stolthet, Kalle Moraeus!”



- Och Järvsös egen alfahanne, Bengan Janson! Så presenterade Bengan och Kalle varandra, inför en publik som dansade och sjöng sig igenom både hip hop och opera, allt filtrerat genom vacker svensk folkmusik. Vi bjuds på en konsert med riktigt bra drag från första till sista låt.

Bara Bengan Janson, som också spelar med Orsa Spelemän och Benny Andersson Orkester, kan väl presentera en låt med orden: - Och här kommer en RIKTIG rock n' rollstänkare... en polska från 1700-talet! Och sedan spelar hela bandet så det ryker om fiolsträngar och trumpinnar.

De är så där skönt tajta och slänger käft mellan låtarna så publiken gapskrattar. I låten Min brorsa sjunger Bengan "Min brorsa har aldrig varit med i LRF, men det har jag". Kalle avbryter sitt fiolspelande och säger: - Va fan sjunger du, LRF? Det ska vara FNL fattar du väl, det är en jävla skillnad!". Bengan säger till sitt försvar: - "Ja men det ju Ronny Eriksson som har skrivit den, så man vet ju inte".

Till låten Skavank-funk berättar Kalle att den kom till som ett resultat av hans ålderskris. Trummisen rappar loss grymt bra kring The Orsa sound, och publiken dansar järnet. I en av de sista låtarna går Bengan Janson loss i vääärldens dragspelssolo. Kalle Moraeus bockar och bugar och säger: - Den bästa dragspelaren man kan få tag på... i den prisklassen."

Pressmeddelande från: Medeltidens Värld