Artikeln publicerad: 090814
Kaffepaus med Arn



Idag och imorgon får Arnfestivalen storbesök av mannen bakom festivalnamnet; Arn Magnusson, a.k.a Joakim Nätterqvist. Arn anländer dock till medeltiden utan tempelriddar-outfit, iklädd skinnjacka och pilotbrillor.

Men trots att han inte ännu fått på sig medeltidskläder så har Joakim hunnit smygstarta med lite pilbågsskytte, som uppvärmning för sin officiella hemkomst som Arn då han ska både signera, fotograferas och skjuta båge med barnen.

Efter pilbågsskyttet (som gick ganska bra enligt honom själv, trots att han knappt skjutit en pil sedan han var här sist förra året) så tittade Joakim in i festivalkontoret, där han till och med hann dricka en kopp ljummet kaffe. Vi passade då på att fråga lite frågor om både hans vanliga liv som Joakim, och alter-egot Arn Magnusson.

- Det är lite märkligt att vara tillbaka här, nästan som att återvända till ett liv jag levt förut, säger Joakim.

Nu var det alltså nästan två år sedan den första Arn-filmen hade premiär, och ett år sedan han senast besökte Medeltidens Värld. Joakim tittar sig imponerat omkring i parken.

- Det är ju extremt stor skillnad här jämfört med förra året! Medeltidens Värld är ett jävligt häftigt initiativ. Det känns kul att man håller på med historia, och att barnen kan komma hit också. Blir en lite personligare familjeupplevelse än att bara skicka upp dem i Balder liksom. Här blir det mer utomhusaktiviteter, och så kan man ju skjuta pilbåge och sånt ihop.

Det märks att Joakim är en sportkille i grunden; han berättar passionerat om hur han spelar fotboll i ett Korpen-lag när han inte skjuter pilbåge på Medeltidens Värld.

Förutom att sporta så medverkar Joakim just nu i tv-serien "Livet i Fagervik", som sänder sin andra säsong med start nästa vecka. Dessutom återkommer han som Arn i lite nya släpp som kommer i höst, bland annat en specialutgåva med både svensk och internationell version av Arn-filmerna. Det blir totalt två stycken 100-minuters-filmer, med bloopers och allt.

- Om man inte sett Arn ännu så är det det här man ska se. Skitbra alltså, både jag och producenten tycker det är det absolut bästa vi gjort.

När vi pratar om Arnfestivalen så låter Joakim positiv, och säger att han helst av allt skulle testa stridsskolan. Fast egentligen kan man ju tycka att en så erfaren tempelriddare inte borde behöva gå i skola...

Pressmeddelande från: Medeltidens Värld