Artikeln publicerad: 090812
Lättare för studenter att hitta bostad i Skövde

Enligt siffror från Boverket är det brist på studentbostäder i många av landets högskolekommuner. I Skövde ser situationen dock bättre ut än tidigare år.

Enligt Boverkets bostadsenkät för 2009 råder brist på lämpliga bostäder för studenter på 17 av landets högskoleorter. Men i Skövde ser bostadssituationen bättre ut än på flera år. Detta trots att antalet studenter på Högskolan i Skövde förväntas öka till hösten.

- En stor anledning till att bostadssituationen är bra i år är att vi har tillgång till ytterligare 61 sängplatser i Södra Ryd. Större delen av dessa har tidigare använts av Räddningsverket men förmedlas nu av oss. Vi är också glada över att detta är integrerade boenden där internationella och svenska studenter bor tillsammans, säger Linda Batshon som är bostadskoordinator på Högskolan.

Totalt finns det ca 1 200 studentboenden för Linda Batshon att förmedla. Merparten av dessa finns hos bostadsbolag. Men även privatpersoner som vill hyra ut rum eller lägenheter till studenter kan vända sig till Högskolans bostadskoordinator.

- När sängplatserna i Skövde tar slut, vilket de kommer att göra under de närmaste veckorna, vänder vi oss till grannkommunerna och försöker hitta boenden åt studenterna där, säger Linda Batshon.

Högskolan har också möjlighet att förmedla hotellrum till rabatterat pris. Att bo på hotell kan vara en tillfällig lösning fram tills dess att en student har hittat ett mer permanent boende.

Pressmeddelande från: Högskolan i Skövde