Artikeln publicerad: 090804
Världsnyhet: Nikon lanserar projektorkameran



Nikon revolutionerar marknaden för digitala kompaktkameror med ett nytt sätt att dela och visa bilder

Nikon lanserar idag världens första kamera med inbyggd projektor; kompaktkameran COOLPIX S1000PJ. Från att ha tagit ett foto kan du sekunden efter visa en bild på väggen. Den banbrytande projektorkameran förväntas skaka om marknaden för digitala kompaktkameror.

Svarta eller silverfärgade projektorkameran COOLPIX S1000PJ är med sina 99,5×62,5×23 mm och 155 gram* en liten och stilren kamera som kan tas med överallt. Det raka och rena, närmast hårda formspråket, flirtar med 80-talets kantiga estetik.

Projicering med fjärrkontroll och stativ

En medföljande fjärrkontroll gör att du trådlöst kan styra både projektorn och de vanliga kamerafunktionerna. Projiceringen har ljusstyrkan 10 lumens och du kan projicera bilder som är från ca 5 till40 tum** stora. Ett enkelt projektorstativ medföljer för bästa möjliga visning var du än befinner dig. Med den nya tekniken kan du själv projicera bilder och filmer och enkelt liva upp festen, utflykten eller resan.

Teknikspäckad med smarta funktioner

Förutom projiceringen, är Nikon COOLPIX S1000PJ en teknikspäckad kamera som gör fotograferandet enkelt och avancerat på samma gång. Kameran erbjuder 12,1 megapixel, en optisk zoom x 5 med VR, ljuskänslighet upp till ISO 6400, en 2,7-tums TFT LCD-monitor och kan spela upp filmer med AVI-format***. En ny funktion är "mjuka toner" som med ett knapptryck förskönar ansiktet och ger ett jämnare intryck. COOLPIX S1000PJ har, som första kompaktkamera, fått ärva funktionen "auto white balance", för så naturliga färger som möjligt, från Nikons systemkameror.

Från dia och dator till projektor

Johan Kling, Sverigechef för Nikon, säger: "Idag flödar bildvisningar på Internet. Vi hoppas att COOLPIX S1000PJ - projektorkameran - ska få detsamma att ske i den fysiska världen. Projektorkameran tar oss från 70-talets diabildsvisning och nutidens datorskärmar till supersnabb bildvisning. Bildvisning har aldrig varit så enkelt. Förhoppningsvis kan Nikons nyhet bidra till glädje såväl under vardagskvällar hemma som på fester, klubbar och events."

Projektorkameran COOLPIX S1000PJ finns till försäljning under hösten till rekommenderat cirkapris 4 990 kr inkl moms.

Pressmeddelande från: Nikon Nordic AB