Artikeln publicerad: 090801
Sten- och mineralmässa inleddes på Falkängen idag



I dag klockan tio startade sten- och mineralmässan på Falkängen i Hällekis med ett 60-tal utställare, och tur hade man med vädret då solen som omväxling behagade att visa sig vilket medförde en ständig ström av besökare till mässan.



Det är första gången denna mässa hålls på Falkängen och även första gången i Skaraborg, den ersätter mässan i Långban i Värmland där den har hållits under 28 år.



Arrangörerna hoppas på runt 2000 besökare, både fackfolk och vanliga besökare, då ett finns ett brett utbud av stenar för alla i alla prisklasser, från några kronor upp till flera tusen.

Här hittar man stenar och mineraler i alla dess former, bearbetade eller i sin naturliga form, här finns fossiler av olika förhistoriska djur och hajtänder i alla dess former och storlekar. Halsband, smycken och figurer av bearbetad sten finns i ett stort urval.



Då priserna i allmänhet ligger på en mycket behaglig nivå är detta ett utmärkt tillfälle att komplettera sin stensamling eller varför inte påbörja ett nytt intresse. För den invigde finns säkert ett och annat fynd att göra och även möjlighet att köpa utrustning.



Mässan håller öppet fram till klockan 17.00 på lördagen och 10-15 under söndagen.