Artikeln publicerad: 090730
Rytmer och lockrop - Afrikanska rytmer möter svensk folkmusik i Stenbrottet



Stenbrottet i Hällekis utgör en unik plats för en unik konsert. Afrikanska rytmer möter svensk folkmusik som smälts samman till nya upplevelser vid konserten på lördag kväll.

Från Skår utanför Falköping kommer Skårafôlk. På repertoaren står svensk folkmusik, världsmusik, lockrop och kulning. Musiken bygger på stämsång ackompanjerad av allt från akustisk gitarr till svenska fioler, afrikansk djembe och australiensiska blåsinstrumentet didgeridoo.

Afrikanska rytmer blir det med Eva Ekhagen och en grupp som spelar afrikansk musik på djembetrummor. Eva som är bosatt i Hällekis har under många år varit kursledare i afrikanska trummor. Nu har hon bjudit hit sina elever från Stockholm, Lidköping och Götene till Kinnekulle och en helg där man kommer att spela tillsammans i Forshems församlingshem och avsluta med konserten i stenbrottet.

Roy Sällström är en duktig saxofonist bosatt i Hällekis. Han har för kvällen satt ihop en saxofonkvartett med några av sina musikervänner. De kommer bland annat att framföra Dollar Brands melodi African market, ett stycke av Händel och en spännande kombination då en medeltida dansmelodi ackompanjeras av trumgruppens afrikanska rytmer.

Konserten kommer att äga rum nere i brottet i närheten av fiskeklubbens vindskydd. Naturen utgör scen och publiken sitter på medhavda stolar och sittunderlag. Vid dåligt väder flyttas konserten inomhus i stora växthuset på Hellekis säteri. Biljetter säljs på plats.

Stenbrottet Hällekis
(Infart gamla truckvägen)
Lördag 8 augusti, kl 20
Entré 80 kr. Biljetter endast på plats.
Medtag egen stol eller sittunderlag.