Artikeln publicerad: 090723
Strålande försäljning för Jula i sommar!



I lågkonjunkturens svenska sommar stannar svenskarna hemma. Detta märks inte minst hos hemmafixarkedjan Jula. I juli är försäljningsökningen hittills 27 % för de svenska varuhusen.

Johan Åberg, VD Jula:
- Årets sommarförsäljning toppar alla förväntningar. Vi har köpt in större volymer än någonsin och varorna säljs ur varuhusen i rasande fart. Fler svenskar än tidigare verkar ha valt att vara hemma i år och snickra på huset eller sommarstugan.
En starkt bidragande orsak till Julas starka försäljning under våren och försommaren har varit satsningen på säsongssortimenten inom trädgård och fritid.
- Vi har köpt in fler artiklar och haft varorna hemma tidigare vilket har inneburit att de har funnits till försäljning vid rätt tidpunkt. Det låter enkelt i teorin men är svårare att lyckas med praktiskt, säger Johan Åberg.
En annan framgångsfaktor är kombinationen av ostadigt väder och att svenskarna har valt att semestra hemma.
- Vi märker att vi har fler kunder i våra varuhus denna sommar än tidigare och när vädret är ostadigt inbjuder det givetvis också till handel, både till inomhus- och utomhusprojekt, berättar Johan Åberg.
- Med den goda sommarförsäljningen i ryggen, ser vi fram emot resten av året där vi har flera spännande nyheter att presentera, både i form av nya sortiment och nya varuhus. Vi har, som tidigare aviserats, också valt att sluta sälja glödlampor. Detta är en del av våra satsningar på el, värme och belysning som kommer att märkas under hösten, avslutar en förväntansfull Johan Åberg.

Pressmeddelande från: Jula Postorder AB