Artikeln publicerad: 090710
Arkitektritad friggebod på egen hand



I sommar kan du själv bygga en arkitektritad friggebod. Skogsindustrierna har låtit tre kända arkitektkontor rita 15 kvadratmeters trähus på varsitt tema – Trädgård, Relax och Gäster – enkla att bygga för såväl hemmasnickare som proffsbyggare.

Skogsindustrierna lanserar tre nya arkitektritade friggebodar baserade på tre kända arkitektkontors ritningar, Landströms arkitekter, Arkitektstudio WRB samt Natur Orienterad Design (NOD). Det finns ritningar, inspirationsbroschyr och materialbeskrivningar att ladda ner utan kostnad på www.byggbeskrivningar.se.



– Sedan tidigare har vi en hel serie med närmare 50 byggbeskrivningar, berättar Sarah Segerman som är rådgivare vid Skogsindustrierna. När nu friggeboden blev större och med det ännu mer användbar tyckte vi att det var dags att göra någonting lite extra. Friggebodarna passar in i olika omgivningar, från kusten till betongförortens villaområde och de kan användas på olika sätt. Som hobbybod, som spa eller som gästhus. Eller någonting annat.

Arkitekterna bedömer att det för två normalt händiga personer tar två till tre veckor att färdigställa en friggebod. Deras råd är att läsa ritningarna och byggbeskrivningarna noga och att följa dem.



– Ta inte en genväg, som riskerar att bli en ”senväg”, du kan rent av gå vilse, uppmanar Anders Landström som tillsammans med Jesper Gedda planerat friggeboden på temat ”Gäster”. Vi vet att ritningarna stämmer. Däremot kan du lägga till din egen krydda. Precis som i ett recept.

I höst finns också byggbeskrivningar att köpa hos välsorterade bygg- och trävaruhandlare.

Pressmeddelande från: Skogsindustrierna