Artikeln publicerad: 090709
Nokia lanserar Nokia 3720 classic - Nokias mest tåliga mobil hittills

Nokia presenterar idag den nya Nokia 3720 classic, en IP-54-certifierad mobiltelefon skapad för att tåla vatten, smuts och stötar. Nokia 3720 classic är omsluten av tåliga material och helt tätad för att skydda elektroniken inne i telefonen. Nokia 3720 beräknas kosta cirka 125 euro innan subventioner och skatter och väntas finnas i butik under sommaren 2009.

"Nokia 3720 classic har skapats för att stå emot väta, skakningar och smuts, oavsett om man använder den på stranden eller på en dammig byggarbetsplats" säger Klas Ström, produktchef Nokia Skandinavien. "Nokia 3720 classic är tuff på utsidan och funktionell på insidan och är ett perfekt val för personer som vill ha en uthållig och pålitlig mobiltelefon för alla typer av miljöer."

Nokia 3720 classic har en förseglad design som är säkrad mot läckor i hållbara material och finns tillgänglig i ett antal färger. Batteriluckan som skyddar både batteriet och de elektronikska kretsarna är fastlåst med en skruv vilket ger bekymmersfritt användande i blöta, dammiga och leriga miljöer.

Nokia 3720 classic erbjuder också en exceptionell batteriprestanda och en LED-ficklampa. Mobilen leveraras med Nokia Maps, som är förladdat på ett 1 GB microSD minneskort och den stora och ljusa 2,2 tums skärmen är perfekt för att följa en resrutt även i obekant terräng.

Pressmeddelande från: Nokia Svenska AB