Artikeln publicerad: 090709
Sveriges längsta kafferep längs Göta kanal



Det 19 mil rekordlånga kafferepet längs Göta kanal har i år utökats till tre dagar: fredag-söndag 10-12 juli. Inte mindre än 26 caféer längs kanalen erbjuder under tre dagar olika läckerheter till specialpris längs hela kanalen – från Sjötorp i väster till Mem i öster.

– I år har vi utökat kafferepet till tre dagar, då många tyckte att en dag var alldeles för kort, säger Anna Meyer, marknads- och informationschef på AB Göta kanalbolag. Vi är säkra på att det blir uppskattat, högsäsongen är i full gång och många besökare befinner sig längs kanalen och det är mysigt att ta en fikapaus och njuta av båttrafiken, säger Anna.

Kafferepet invigs i Sjötorps bygdegård fredagen den 10 juli, kl 11.00, av Mariestads turistchef Lotta Samuelsson.

– En rolig nyhet i år är ett cykelpaket i Sjötorp som bara säljs för de här tre dagarna, säger Anna Meyer. Man startar i Sjötorp med kaffe och kakbuffet på BesöksCentret, därefter är man redo att cykla längs kanalen i behagligt tempo och titta på slussar och båtliv. Arrangören räknar med minst 100 bokningar av paketet, där man också kan vinna en kanalkryssning.

Sveriges längsta kafferep är inledningen på matevenemanget Mat & Möten, som pågår under juli månad längs Göta kanal i kommunerna Mariestad, Töreboda och Karlsborg. Då kommer kända matprofiler på besök, det blir bland annat kockdueller, matlagning och grillning med olika teman, marknad med lokala producenter, m m. Det genomgående temat under evenemanget är lokalproducerad mat.

Pressmeddelande från: Göta Kanal