Artikeln publicerad: 090709
Efterlängtad och efterfrågad – Doros första vikbara telefon



Nu är den här, Doro PhoneEasy® 410gsm, den perfekta telefonen för den aktiva senioren. Telefonen är Doros första vikbara telefon och framtagen för att möta målgruppens önskemål om en telefon som känns säkrare och enklare att använda. Doro PhoneEasy® 410gsm erbjuder också flera efterlängtade funktioner, lättläst display och tydliga knappar.

Intervjuer med målgruppen visar att de över 65 vill ha en vikbar telefon. Med en vikbar telefon slipper de oroa sig för att telefonen ringer upp utan avsikt samt eventuellt krångel med knapplås. För att stimulera efterfrågan har Doro, tillsammans med Ergonomidesign och Hjälpmedelsinstitutet utvecklat Doro PhoneEasy® 410gsm.

- Doro PhoneEasy® 410gsm är speciellt anpassad till den aktiva senioren som håller daglig kontakt med familjen via SMS och MMS. I utvecklingen har designen spelat en avgörande roll, telefonen är inte bara enkel utan även snygg, säger Camilla Nilsson, marknadskommunikatör på Doro och användare av Doro PhoneEasy® 410gsm.

Doro PhoneEasy® 410gsm har fler funktioner än tidigare mobiltelefoner från Doro men är lika enkel att använda. Telefonen kan ta emot MMS, hantera SMS och har FM-radio, vilket är några av de funktionerna som efterfrågats av seniorer. Även kompabilitet med hörapparater har uppgraderats och utvecklats.

- Med vår nya modell befäster vi vår ledande ställning på marknaden för enkla mobiltelefoner. Vi har det bredaste, mest moderna och anpassade urvalet för alla som vill ha en lättanvänd och snygg mobiltelefon, säger Camilla Nilsson.

Utvecklingen av Doro PhoneEasy® 410gsm är ett av projektresultaten för Regeringsuppdraget Teknik för äldre. Teknik för äldre har från 2007 till 2009 fördelat 66 MSEK i hundratals projekt för att stödja utvecklingen av ny teknik för äldre och dess anhöriga. Bengt Andersson, programchef för Teknik för äldre på Hjälpmedelsinstitutet har varit ett viktigt bollplank i utvecklingen och utvärderingen av gränssnittet.

Mobiltelefonen finns i välsorterad elektronikhandel i slutet av juni och kostar ca 1800 SEK.

Pressmeddelande från: DORO AB