Artikeln publicerad: 090630
Skara Sommarland och BRIS inleder samarbete



Från och med i sommar kommer BRIS och Skara Sommarland tillsammans sprida kunskap om hur man är en schyst kompis och hur viktigt det är att se till att alla får vara med i den gemenskap som klassen eller fotbollslaget utgör. Tillsammans vill de poängtera vikten av att vuxna är närvarande i barnens aktiviteter. I det fleråriga avtalet ingår att Skara Sommarland kommer stödja BRIS verksamhet ekonomiskt.

BRIS - Barnens Rätt I Samhället, är en ideell organisation som har som mål att stötta barn och ungdomars rättigheter och förbättra deras levnadsvillkor. I år inleder BRIS och Skara Sommarland ett samarbete.

- När vi inledde diskussionerna med Skara Sommarland upptäckte vi snabbt en gemensam nämnare - båda parter är starka förespråkare för att barn och vuxna ska göra aktiviteter tillsammans. Till sommarlandet åker man för att ha kul med familj och kompisar och med hjälp av samarbetet kan vi nå ut med vårt budskap till både barn och vuxna i en positiv miljö. Vi tar ut BRIS arbete i praktiken och påminner besökare om värdet av att vara en del av en gemenskap, om att kompisar och syskon ska ta hand om varandra och om hur viktigt det är med vuxennärvaro i barns liv, säger Mikael Willborg, chef för Insamling och Sponsring hos BRIS.

Skara Sommarland kommer stödja BRIS ekonomiskt genom att sälja profilprodukter där hela eller en del av vinsten går till BRIS såsom en BRIS-pin med texten "Barn är Oslagbara" och t-shirts. Tillsammans har Skara Sommarland och BRIS tagit fram ett ID-band som barn kan sätta runt handleden för att lätt kunna återfinna sina föräldrar om någon kommer bort.

- Att samarbeta med BRIS och stödja deras viktiga arbete är vi stolta över. Skara Sommarland står för glädje och gemenskap - här är det är barnen och familjen som är i fokus och genom att nå ut med BRIS budskap till dem på en positiv plats hoppas vi kunna göra en skillnad. En annan viktig del är att våra medarbetare som är ute bland barnen kontinuerligt kommer utbildas av BRIS så att de lär sig se situationer som kan uppstå ur barnens perspektiv och lär sig samtala med våra unga besökare. Det är medarbetarna våra besökare möter i parken och genom kunskapen BRIS förmedlar kan de komma barnen närmare och vara goda förebilder, säger Magnus Wetterö, Skara Sommarlands VD.

Inledningsvis kommer BRIS och Skara Sommarland samarbeta i tre år men syftet är att det ska bli ett långsiktigt samarbete som växer med tiden.

Pressmeddelande från: Skara Sommarland