Artikeln publicerad: 090629
Nya Citroën C3 – Nya visioner



Citroën har släppt de första nyheterna om sin nya C3 – VisioDrive – denna efterföljare till den populära C3 är en helt nydesignad version som bland annat fått en hög vindruta som ger nytt perspektiv åt alla i bilen.

När Nya C3 börjar säljas i november 2009 har den ett ytterst ambitiöst mål. Den ska ersätta en storsäljare som sålts i fler än 2 miljoner exemplar. "Den här föryngringen är viktig för bilmärket och ger oss möjligheten att öka försäljningen till både privat- och företagskunder", slår Citroëns VD Frédéric Banzet fast.



Konstruktörerna har hämtat det bästa från C3 och tagit ett vinnande koncept ännu längre. Nya C3 har mer utsträckta linjer, en högklassig finish, en intelligent stomme med stora innerutrymmen, trots att yttermåtten är bland de kompaktaste på marknaden. Dessutom är bilen anmärkningsvärt trivsam och har stabil väghållning, både i stadstrafik och på landsväg. Egenskaper som placerar nya C3 på högsta nivå i segmentet och ger den en självklar roll som privatägd bil och i företagens fordonspark.



Vindrutan Zénith gör modellen helt unik. Förutom det exceptionella ljuset och den goda sikten bidrar den till en bilupplevelse utöver det vanliga. "Med nya C3 öppnar Citroën porten till en ny värld. Ljusare, säkrare och roligare", säger Vincent Besson, produkt- och marknadschef på Citroën.



Nya C3 byggs i de franska fabrikerna i Aulnay och Poissy, med mycket högt ställda kvalitetskrav. För att garantera driftsäkerheten och slipa av de sista vassa kanterna kommer modellen att ha tillryggalagt över 2 miljoner kilometer innan det är dags för lansering.

Pressmeddelande från: Citroën