Artikeln publicerad: 090618
Tionde året för pilgrimsdagarna i Forshem



Årets uppsättning av pilgrimsdagarna blir de tionde i ordningen och har temat Herren är min Herde. Temat från den 23:e psaltarpsalmen går igen under veckans olika arrangemang i sånger och texter. Det anordnas musikgudstjänster vid fem tillfällen med inbjudna gäster.

Först ut är Jens Johansson och Bror Gustafsson på tisdagskvällen. Därefter från vi möta Björn Hald och Anna Boman Hald i ett program på onsdagskvällen följt av Lena Öberg och Martin Lindqvist på torsdagen. Sångerskan Irene Hansson, som numera är Kinnekullebo, bjuder på klassiskt och svenskt i lördagens program tillsammans med Margareta Johansson. Veckans program avslutas på söndagskvällen med sånggruppen Misterbandet.

Det kommer också att anordnas tipspromenader vid tre tillfällen i anslutning till musikarrangemangen samt en pilgrimsvandring från Österplana till Forshem på söndag eftermiddag. I pilgrimshärbärget finns en konstutställning som anknyter till pilgrimsdagarnas tema och överskottet kommer att gå till Den Gode Herdens skola i Betlehem. Skolan drivs av Svenska Jerusalemföreningen och är öppen för palestinska barn, såväl kristna som muslimer, och är en källa till framtidshopp för ungdomarna i den instängda och muromgärdade staden.

Bland utställarna i pilgrimshärbärget märks Hans Thomson, vävning, Kerstin Blossing, smycken och måleri, Birgitta Oom, textilkonst, Marie Torvad, akvarell, Ulf Munthe, foto, Else-Marie Harpsöe, träskulptur, Maj Eriksson-Rahm, måleri och Rosita Claesson, förgyllning.

Även söndagens kollekt i kyrkan kommer att gå till Den Gode Herdens skola. Kyrkan är bemannad under veckan och det finns möjlighet att få guidning eller att se på inventarier.

Frälsarkransvandringen i Forshems gammelskog har fått en ansiktslyftning med nya skyltar och markeringar och på bokbordet finns material att fördjupa sig i om man vill vandra på egen hand i stiftsreservatet.

I Radio Kinnekulle sänds under vardagarna Dagens taizébön som samtidigt läses av bröderna i kommuniteten i Taizé och i andra kyrkor runt om i världen. Det blir också intervjuer med pilgrimsvänner i Skaraborg och Östergötland i programmet, som börjar vid middagstid.

Pilgrimsdagarna i Forshem anordnas 22-28 juni 2009

Pressmeddelande från: Kinnekulle Församling