Artikeln publicerad: 090616
Olympus PEN E-P1 - Olympus skapar ett helt nytt kamerasegment



E-P1 - Olympus lanserar digital systemkamera i kompaktkamera format

Bara för att bilderna inte ska ställas ut på galleri eller hamna på ett tidningsomslag betyder det inte att kvaliteten är oviktig. Privata bilder på barnen eller från semestern är precis lika viktiga för amatören som för en professionell fotograf. Därför har Olympus tagit fram en systemkamera i kompaktkamera format!



Olympus har genomfört marknadsundersökningar som visar att inte mindre än 20 procent av de som köper en kompaktkamera i dag kan tänka sig att köpa en systemkamera, men avstår på grund av storleken. Att tillverka en kamera som är lika enkel att använda och bära med sig som en penna är inget nytt för Olympus som lanserade den första PEN-kameran för ganska precis femtio år sedan.
År 2009 får den fortfarande plats i din ficka, men tekniken har självklart förbättrats.



Nya snygga och lättanvända Olympus PEN är en Micro Four Thirds-modell som ser till at du kan njuta av den bästa av två världar. Enkel att använda med professionell kvalitet på bilderna. Alla fördelar med en professionell systemkamera, men utan besväret att bära med sig tung och stor utrustning.



För den som vill finns ett stort antal objektiv att utrusta kameran med, och Olympus PEN kan dessutom filma i HD. Våra populära Art Filter finns självklart i Olympus PEN och kan användas även när du filmar. Olympus PEN kommer med sex olika konstnärliga filter: Pop Art, Hålkamera, Mjukt Fokus, Ljus & Blek färgton, Ljus färgton och Kornig film.



Denna nya snygga och lättanvända kamera landar i butikerna i juli 2009.

It's not a compact
It's not an SLR
It's a Pen.

Pressmeddelande från: Olympus Sverige AB