Artikeln publicerad: 090616
Netto inviger ny butik i Skövde

På onsdag den 17 juni öppnar Netto sin etthundranionde butik i Sverige, på Henriksbergsgatan 18 i Skövde. Där möts kunderna av extra låga priser på utvalda matvaror och specialvaror.

- Vår etablering i Skövde innebär att de som bor i kommunen kan sänka sina matkostnader. Vi satsar på att erbjuda de lägsta priserna i Skövde med omnejd, säger Jan Richter, vd för Netto i Sverige.

Nettos mål är att vara billigast på alla orter där butiker etableras. Hos Netto hittar kunderna svenska kvalitetsvaror till marknadens bästa priser. Netto har under åren pressat ner priserna och vi har den senaste tiden sett flera aktörer på marknaden göra en del prissänkningskampanjer för att följa efter.

- Att handla billigt har tidigare varit förenat med att kunderna har behövt åka till en stormarknad utanför staden. Vi vill ändra detta och erbjuda de lägsta priserna där kunderna bor eller arbetar. Vi vill bli Sveriges nya närbutik, känd för låga priser och trevlig personal, säger Jan Richter.

Nettos koncept med låg prissättning har visat sig framgångsrikt på de platser där Netto etablerat sig. Skillnaden mellan Netto och andra kedjor är, förutom det fasta låga priset, att Netto finns i bostadsområden och att det fasta sortimentet varje veckas ”toppas” med nya spännande klipperbjudanden på både matvaror och specialvaror.

I butiken arbetar 10 personer, inklusive deltidspersonal.

Netto startade sin verksamhet i Sverige i maj 2002 genom etableringen i Trelleborg, bolagets första butik i Sverige.

Pressmeddelande från: Netto