Artikeln publicerad: 090612
Regning skolavslutning i Österplana



Sällan har det varit så mycket folk i Österplana kyrka som idag när Hällekis Skola höll sin skolavslutning, alla tänkbara parkeringsplatser var väl fyllda. Men det fina skolavslutningsvädret som alla hade hoppats på lyste med sin frånvaro och hade för dagen ersatts av ett oupphörligt regnande, så paraplyerna kom väl till pass.

Efter att "Den blomstertid nu kommer" hade avklingat så hälsade skolans rektor Tomas Eriksson alla välkomna och därefter fortsatte programmet med olika visor av de olika årskurserna, "Idas sommarvisa" skulle ju självfallet vara med och sjöngs i år av 6-åringarna.

Björn Hald talade en stund om att människorna bara ser vad som finns på ytan men att det är under ytan och på djupet som man hittar de verkliga skatterna.

Hällekis Skola och Kinnekulle Församling delade ut stipendium till två elever, Nina Johansson och Victoria Frisk, som uppmuntran i deras musikaliska strävan, de fick ett diplom och en mindre summa pengar. Stipendiaterna gav även smakprov på sin talang och sjöng "Thank you for the music".

Skolans nya rektor höll sen sitt första sommarlovstal och sa bland annat att nu kunde alla ämnen och läxor läggas åt sidan, ingen väckarklocka att bry sig om, göra besök hos släkt och vänner och resa på semester och träffa nya kompisar. Sola, bada och fiska och ladda batterierna inför hösten och kommande skoltermin. Han tackade även kamratstödjarna som han tyckte det var mycket spännande att arbeta tillsammans med.

Skolans avgående 6:e klassare avtackades av lärarna med en ros och sedan sjöng de två spåren sina egenkomponerade visor.

Några av de elever som nu slutar Hällekis Skola och till hösten börjar i Götene upptällda för fotogrfering.

Avslutningspsalm och sen tågade alla ut ur kyrkan och ut i regnet för fotografering och lyckönskningar från släkt och vänner. Nu väntar bara ett långt och skönt sommarlov och förhoppningsvis även lite värme framöver.