Artikeln publicerad: 090610
Välkomstgåva från Västra Götalandsregionen till nyinflyttade

Ett välkomstpaket med plåster, tandstickor, en fröpåse, en CD-skiva och erbjudanden och rabatter från Västra Götalandsregionens olika verksamheter. Det är vad som väntar den som flyttar till Västra Götaland från och med i maj i år.

– Vi tycker att det är viktigt att etablera en kontakt med nya invånare. Välkomstpaketet kommer att ge de nyinflyttade en bild av Västra Götalandsregionens alla verksamheter. Vi ansvarar inte bara för hälso- och sjukvård utan också för att Västra Götaland ska vara en plats där det är gott att leva, säger Hans Aronsson, regionfullmäktiges ordförande.

I välkomstpaketet ingår:

  • Ett brev som hälsar den nyinflyttade välkommen
  • En broschyr med information om Västra Götalandsregionens olika verksamheter
  • En plåsterask med information om 1177- det nya numret till sjukvårdsrådgivningen.
  • Ett plån med tandstickor och information om frisktandvård och att det är fri tandvård för personer under 21 år.
  • En CD-skiva med musikaliska smakprov från Göteborgs Symfoniker, som är ett bolag inom Västra Götalandsregionen.
  • En fröpåse innehållande ekologisk basilika och med information om Västra Götalandsregionens miljöarbete och vilka utbildningar Västra Götalandsregionens naturbruksgymnasier har att erbjuda.
  • Ett häfte med 25 erbjudanden från Västra Götalandsregionens museer, teatrar, konserthus, operascener med mera.

– Det är riktigt fina erbjudanden i upplevelsehäftet. Kulturen är en viktig del i det goda livet och därför satsar vi också mest på kultur av alla regioner och landsting i Sverige. Våra verksamheter ser detta som ett bra tillfälle att visa upp sig för nyinflyttade, berättar Hans Aronsson.

Välkomstgåvan delas ut till personer som har flyttat in till Västra Götaland från och med maj i år. De första paketen skickas ut i mitten på juni.

Pressmeddelande från: Västra Götalandsregionen